نتایج تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تبریز در قالب ترجمان دانش ارائه شد
- شناسه خبر: 9560
- تاریخ و زمان ارسال: 2 دی 1402 ساعت 12:22
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش خبرنگار بردباری نیوز، دکتر حمید اله وردیپور، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی این دانشگاه در این نشست گفت: تمام ابعاد زندگی ما از داروهای مورد استفاده تا هواپیمایی که به پرواز در می آید نتیجه پژوهش هایی است که انجام می شود همانطور که در موضوع کووید ۱۹ دیدیدم عدم وجود اطلاعات صحیح علمی چه مشکلات اساسی را مردم جهان به وجود آورد.
وی گفت: امروز انتشارات دانشگاه علوم پزشکی تبریز دربالاترین سطح هم از نظر علمی و فنی در بالاترین سطح قرار دارند .
وی افزود: از ۱۴مجله دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۱۱مورد آن در دنیا از سطح بالایی برخوردار هستند.
وی گفت: از این تعداد مجلات، تعداد ۹ عنوان به طور بین المللی منتشر می شود.
دکتر هلدا توتونچی، متخصص علوم تغذیه در این نشست خبری، با اشاره به مطالعه خود با عنوان «مرور سیستماتیک جامع بر روی اثرات رزوراترول در کنترل سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)» گفت: میزان شیوع این سندروم ۷ تا ۱۲ درصد است.
وی گفت: این سندرم یکی از شایع ترین اختلالات غدد درون ریز در بازه سنی باروری زنان است که از نظر ژنتیکی بسیار پیچیده است.
وی گفت: جهت درمان این بیماری طیف گسترده ای از داروهای شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد ولی به جهت عارضه های جانبی این دارو ها امروزه داروهای گیاهی بخصوص رزوراترول که قویترین منبع آن انگور قرمز و توت سیاه است مورد استفاده قرار می گیرد که خواص بسیار زیاد آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.
وی گفت: توصیه من استفاده از این مکمل جهت بهبود شرایط زندگی افراد است.
دکتر مهدی مهدی پور دیگر پژوهشگر این دانشگاه نیز استفاده از سلول های بنیادی در درمان ناباروری را مورد توجه قرار داد و گفت: یکی دیگر از گزینه های مهم درمانی استفاده از «اگزوزوم» یا همان فرآورده سلولی است و این فرآورده سلولی از سلول ها ترشح می شود و قابل مهندسی بوده و به عنوان حامل درمانی از آن استفاده می شود.
دکتر زینب جوادی والا نیز با ارائه مرور نظامند و فرا تحلیلی تاثیر رویکردهای زوج درمانی بر بهبود روابط و افزایش رضایت بین زوجین گفت: طبق مطالعات انجام شده در تبریز نشان داد که کیفیت زندگی زنان تحت تاثیر روابط زوجین بوده و به دلیل روابط پایین از سلامت جسمی و روحی مطلوبی برخوردار نیستند.
انتهای پیام