نقشه راه تبریز برای جذب سرمایه
- شناسه خبر: 8049
- تاریخ و زمان ارسال: 17 تیر 1402 ساعت 10:13
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز، همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری تبریز ۲۰۲۳ در آبان ۱۴۰۲ قرار است در هشت سرفصل حوزههای سرمایهگذاری و شش پنل علمی- تخصصی و البته با دریافت مقالات پژوهشگران به همت شهرداری تبریز برگزار شود.
برگزاری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در استان آذربایجانشرقی در سالجاری، میتواند زمینه حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی بهویژه ایرانیان مقیم خارج از کشور به همراه صاحبان صنایع، معادن و سایر صنوف شاخص در کشور و استان آذربایجانشرقی را فراهم کند.
شهردار تبریز جذب سرمایهگذاری در حوزههای مختلف، بهویژه حوزه شهری را جزو برنامههای این نهاد اعلام میکند و میافزاید: رونق فضای سرمایهگذاری، مشارکت و تامین مالی در حوزه شهری از اهداف مهمی است که مدنظر سیاست گذاران این حوزه قرار گرفته و ما سعی کردهایم با تسهیل مذاکرات رسمی و موثر میان بخشهای خصوصی و عمومی، به سمت کاهش هزینههایی که بر عهده مدیریت شهری است حرکت کنیم و سعی خواهیم کرد بسترسازی مناسبی را برای سرمایهگذاری با نرخ سود زیاد فراهم کنیم.
یعقوب هوشیار ادامه میدهد: ایجاد امنیت و پوشش ریسک سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی با توجه به آسیبشناسی پروژههای ناموفق در تبریز نیز مورد توجه است تا با اعطای امتیازات ویژه به سرمایهگذاران و طراحی نظام انگیزشی و تشویقی اقتصادی، درآمدهای خارجی و داخلی به تبریز جذب شود.
وی، با اشاره به برگزاری همایش سرمایهگذاری در تبریز می گوید: تسهیل مذاکرات رسمی و موثر میان بخشهای خصوصی و عمومی و کاهش هزینههایی که بر عهده مدیریت شهری است با بسترسازی مناسب برای سرمایهگذاری با نرخ سود زیاد، ایجاد امنیت و پوشش ریسک سرمایهگذاریهای شهری با توجه به آسیبشناسیهای پروژهای، اعطای امتیازات ویژه به سرمایهگذاران و طراحی نظام انگیزشی و تشویقی اقتصادی در شهر، تعریف پروژههای مشارکتی در امور شهری با در نظر گرفتن اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، توجه به کارآیی پروژههای مشارکتی با در نظر گرفتن نیازهای احصاشده در شهر و ایجاد سازوکار مناسب برای مشارکت تمام تبریزیهای داخل و خارج کشور در فرآیند سرمایهگذاری شهری از جمله اقداماتی است که در مسیر سرمایهگذاری شهری راهگشاست و در این همایش به آن توجه خواهد شد.
هوشیار درخصوص ظرفیتهای سرمایهگذاری در تبریز می گوید: در زمینههای اقتصاد و درآمد شهری، درآمد پایدار محیطزیست و مدیریت پسماند، پروژههای زیرساختی، حملونقل عمومی و ترافیک، خدمات شهری، محیطزیست، گردشگری، تفریحات و گذران اوقات فراغت، خدمات فرهنگی اجتماعی و ورزشی، ظرفیتهای بسیار بزرگ و مهمی برای سرمایهگذاری داریم.
شهردار تبریز جذب سرمایهگذاری را پیشزمینه توسعه و رونق اقتصادی در تبریز دانسته و می افزاید: برنامهریزی و ساماندهی امور مربوط به سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی با طرحهای سودآوری عجین شده است و از سویی تغییر نگرش مدیران مجموعه شهری پیرامون موضوع سرمایهگذاری باعث شده تا نگاه مدیریتی کوتاهمدت به مقوله درآمدزایی به چشمانداز بلندمدت توسعه پایدار اقتصادی تغییر کند و از طریق داشتهها و امکانات موجود در شهر به درآمد پایدار و مشارکتهای بخشهای مختلف خصوصی و نهادهای سرمایهگذاری با نگاهی علمیتر توجه شود.
رضا خلیلی، مدیرعامل سرمایهگذاری شهرداری تبریز هم درخصوص چالشهای سرمایهگذاری در این شهر گفت: جلب اعتماد سرمایهگذار و شریک دانستن این قشر، اصل مهمی در بخش سرمایهگذاری است، چراکه فرهنگ حلقه مفقوده در سرمایهگذاری شهری است و بعد فرهنگی مشارکت باید در حوزه مدیریت شهری بررسی و تقویت شود؛ بر این اساس توجه به فرهنگ «مشارکت» به عنوان یک موضوع مهم و گام اصلی، در برنامههای اصلی سازمان گنجانده شده است.
خلیلی ادامه داد: در چند سال اخیر بستههای تشویقی و فرصتهای سرمایهگذاری با در نظر گرفتن منافع اقتصادی سرمایهگذاران تهیه شده و مورد استقبال قرار گرفته است و سعی مجموعه مدیریت شهری ترسیم افقهای مناسب برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی در این شهر جاده ابریشمی است که از دیرباز به شهر تجارت و بازرگانی و محل رفت و آمد سرمایهگذاران مشهور است.
همچنین واقف بهروزی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجانشرقی درخصوص موقعیت ویژه این استان میگوید: وجود شهرکها و نواحی صنعتی تخصصی و بزرگ نظیر شهرک صنعتی بعثت، این استان را به عنوان یکی از قطبهای صنعت و تولید کشور معرفی و بهرهمندی از جایگاه نخست تنوع مواد معدنی و بسیار غنی در کشور، آذربایجانشرقی را به بهشت معادن در ایران تبدیل کرده است.
وی می افزاید: منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس، صنعتیترین منطقه آزاد ایران با مساحتی بالغ بر ۷۰هزار هکتار، از زیرساختهای اساسی در حوزه حملونقل و ترانزیت بینالمللی، صنعتی، کشاورزی، علم و فناوری و گردشگری برخوردار بوده و طبیعت بکر و ثبت آثاری در سطح جهانی همچون ژئوپارک ارس و آثار تاریخی ثبتشده در یونسکو آن را به یکی از مناطق جذاب برای سرمایهگذاری و گردشگری استان تبدیل کرده است.
بهروزی ادامه میدهد: منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» با زیرساختهای ترانزیتی مناسب به عنوان بندر خشک نیز زمینهساز چرخه اقتصادی فعال و پویایی برای استان آذربایجانشرقی به شمار میآید. ثبت ۱۸۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست آثار ملی و دو اثر در فهرست جهانی یونسکو، (بازار تبریز و کلیسای سنت استپانوس) و انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف از توانمندیهای بیشمار حوزه گردشگری در این استان است. شرایط آب و هوایی، ویژگیهای خاک و موقعیت جغرافیایی منطقه، استان آذربایجانشرقی را به منطقهای مناسب و مستعد برای کشاورزی تبدیل کرده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجانشرقی درخصوص مشوقهای اهدایی به سرمایهگذاران در آذربایجان شرقی و تبریز گفت: در منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس مشوقهای سرمایهگذاری از قبیل معافیت از پرداخت عوارض گمرکی و سود بازرگانی برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات برای سرمایهگذاری؛ معافیت از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی برای ورود کالای تولیدشده در منطقه آزاد به سایر نقاط کشور بر اساس قانون ارزش افزوده؛ معافیت مالیات عملکرد ۲۰ ساله از تاریخ بهرهبرداری برای انواع فعالیتهای اقتصادی؛ امکان اشتغال اتباع خارجی و اخذ اقامت اشتغال، واگذاری اقساطی زمین و… به سرمایهگذاران اعطا میشود.
بهروزی با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی سرمایهگذاری ۲۰۲۳ در تبریز گفت: تصویری که سرمایهگذاران از وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور دارند، در تصمیمگیری آنها نسبت به سرمایهگذاری و عدمسرمایهگذاری نقشی اساسی دارد. از این رو انتظار میرود که برگزاری همایش مذکور نسبت به معرفی فرصتها و مزیتهای سرمایهگذاری کشور و استان آذربایجانشرقی و بسترسازی شناخت واقعی سرمایهگذاران نسبت به استان و کشور کمک قابلتوجهی کند. همچنین نقش منطقهای آذربایجانشرقی برای نیل به اهداف اقتصاد صادراتمحور در کشور و همجواری با کشورهای ترکیه، آذربایجان و ارمنستان و نزدیکی به کشورهای حوزه قفقاز بهویژه روسیه و گرجستان بیانگر وجود ظرفیتهای بسیار ارزشمند برای جذب سرمایهگذاران خارجی است. /امین بیلساز
انتهای پیام