رأی موافق شورای اسلامی شهر تبریز برای راهاندازی کارخانه نوآوری
- شناسه خبر: 7543
- تاریخ و زمان ارسال: 26 اردیبهشت 1402 ساعت 06:05
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز، در یکصد و سی و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر کلیات تفاهم نامه شهرداری تبریز مبنی بر مشارکت شهرداری در ایجاد کارخانه نوآوری در پارک باغشمال که پیشنهاد شهردار تصویب کلیات تفاهم و طرح آن در هیات عالی سرمایه گذاری با قید قرارداد مشارکت است، تصویب شد.
همچنین مقرر شد این موضوع با حضور رؤسای کمیسیونهای فناوری و تحقیق و نظارت شورای اسلامی شهر تصمیم گیری شود.
شهردار تبریز در این خصوص اظهار کرد: این موضوع بر اساس مشارکت است و چون تفاهمنامه قبل از مصوبه تبصرههای دائمی بودجه منعقد و قید به شرط تصویب شورا در آن ذکر شده، به همین دلیل به صحن شورا ارائه شده است.
یعقوب هوشیار افزود: دغدغه ما اگر بیشتر از اعضای شورا نباشد، کمتر از آنها نیز نیست. امروز تصمیم گیری اعضای شورا همین است که با کلیات موضوع موافقت کنند.
وی ادامه داد: عمده گرفتاری ما انبوهی از قوانین است که عمدتا یکدیگر را نقض میکنند. به همین دلیل، این موضوع و ضرورت آن، ریسک در تصمیم گیری است که احتمال خطا نیز در آن وجود دارد.
هوشیار با بیان اینکه نوع قرارداد در این موضوع مشارکتی است و در هیئت عالی سرمایهگذاری باید مصوب شود، تصریح کرد: دغدغههای موجود باید در قرارداد لحاظ شود ولی اینکه اصل موضوع را چند تکه کنیم، از دست خواهد رفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این زمینه گفت: مجموعه مدیریت استان میتوانند در این حوزه وارد شده و اعتبار دولتی کسب کنند. جوانانی که در اینجا شاغل هستند، سابقه برگزاری دومین نمایشگاه برتر کشور را تحت عنوان اینوتکس و رینوتکس را دارند.
حجت الاسلام والمسلمین رسول برگی افزود: در مورد ظرفیتهای منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی، سهامداران این مجموع عبارت است از سازمان همیاری های شهرداری، تعاونی مصرف استانداری، پارک علم و فناوری، دانشگاههای علوم پزشکی سهند، تبریز و شهید مدنی که همگی معتبر هستند.
برگی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید بر عدم تصدی گری دولتی ها دارد، خاطرنشان کرد: برندی که شرکت علم و فناوری ربع رشیدی دارد، از جهات مختلف مقبول بخش دولتی است. برنامه اجرایی و عملیاتی مدون، اشتغال نخبگان و صاحبان ایده در راستای فرمایشات حضرت آقا جزو دغدغه های این شرکت است و تولید فکر و ایده خواهد کرد.
رییس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای شهر تبریز نیز در این زمینه تصریح کرد: موصوع کارخانه نوآوری در محل پارک باغشمال در دو کمیسیون فناوری و کمیسیون تحقیق و نظارت بررسی شد. این دو کمیسیون با اصل موضوع مبنی بر احداث این کارخانه موافق هستند ولی درباره مکانیزم و مسیر این موضوع صحبتهایی وجود دارد.
حجت الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر ادامه داد: هشت سوله و فضای پیرامون آن به مساحت ۱۰ هزار مترمربع در این تفاهمنامه ذکر شده و زمان اجرای قرارداد ۱۰ الی ۱۸ سال پیشنهاد شده است. در خصوص زمان تفاهم نامه، فسخ تفاهم نامه و خروجی کارخانه ابهاماتی مطرح شده بود که برای دو کمیسیون رفع نشد.
وی با ارائه پیشنهادی در این زمینه گفت: پیشنهاد کمیسیون این بود که کارشناسان کمیسیون فناوری و کمیسیون تحقیق و نظارت و نمایندگان تامالاختیار شهرداری و استانداری، اقدام به اصلاح تفاهمنامه کنند و این اصلاحیه به تایید اداره کل حقوقی شهرداری برسد.
روح الله دهقان نژاد، رییس کمیسیون تحقیق، نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکید ما در دو کمیسیون این بود که طرف مقابل ما پارک علم و فناوری استان باشد و دومین تاکید ما در کمیسیون تحقیق و نظارت، مطابق موافقت شهردار، به روش سرمایهگذاری و مشارکت انجام گیرد و در قالب شیوهنامه مصوب سرمایهگذاری انجام گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کلیه قوانین و مقررات مربوطه در آیین نامه مقرراتی شهرداری باید رعایت شود، گفت: تمهیداتی اتخاذ شود که هر گونه تغییر کاربری زمین از اول تا آخر قرارداد، از کاربری دانشبنیان به کاربری تجاری و خدماتی منتفی شود. همچنین شرکتهای فعال در آن مجموعه حتما در تأمین نیازهای اقتصاد شهری فعالیت کنند.
دهقان نژاد خاطرنشان کرد: صدها نوع فناوری خارج از وظایف سازمان فناوری شهرداری وجود دارد، حتما پیشنهاد میکنیم معاونت برنامه ریزی طرف قرارداد این تفاهمنامه باشد و کمیته ای از اعضای شورای شهر بر روند اجرایی این موضوع نظارت کنند.
کلیات تفاهم نامه شهرداری تبریز مبنی بر مشارکت شهرداری در ایجاد کارخانه نوآوری با رای موافق ۱۲ عضو شورای اسلامی شهر همراه بود که حاکی از توجه شورای ششم به اهمیت موضوع نوآوری و اهتمام در این راستا است.
انتهای پیام
خبرنگار: محمد بردباری