دولت سیزدهم پیشگام در پایداری آب روستاهای آذربایجان شرقی
- شناسه خبر: 10656
- تاریخ و زمان ارسال: 8 خرداد 1403 ساعت 08:47
- نویسنده: بردباری نیوز
محمدخانی، در گفت و گو با بردباری نیوز، اظهار کرد: پایداری آب در روستاها به عنوان یکی از اصلیترین چالش ما در مجموعه آب و فاضلاب محسوب میشود از این رو تلاش کردیم تا در طی سه سال گذشته با برنامههای منسجم در راستای تحقق این مهم قدم برداریم.
وی ادامه داد:خوشبختیم که با تلاشهای دولت سیزدهم با عنوان جهاد آب رسانی تلاش داریم که این روستاهای کشور را به آب پایدار مجهز کنیم که تعداد ۲۲۰ روستا در سال گذشته بیشترین رقم در ده سال گذشته بوده که برای سال جاری برنامه پایدار سازی ۲۵۰ روستا را داریم.
وی گفت: امروز در ۵۰۰ روستای نیازمند آب پایدار هستیم که عمدتا زمان جهاد سازندگی سابق آب سانی شده اند اما به دلیل خشکسالی ۴ سال گذشته منابع تامین این روستاها خشک یا کم آب شده است.
وی ادامه داد:در برخی از روستاها عملیات پایداریها برای سومین بار در حال انجام است و متاسفانه خشکسالیها بر این موضوع دامن زده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد:طی سال گذشته ۱۵برنامه ایجاد آب پایدار در شهرهای استان داشتیم که ۸مورد به اتمام رسید که از این بین شهرهای هوراند و قره آغاج تا اواسط تیرماه از آب پایدار بهره مند خواهند شد.
خانی تامین آب سالم و بهداشتی را از وظایف اصلی این مجموعه برشمرد و گفت: امروز صد در صد نقاط شهری استان ما تحت پوشش آب سالم و بهداشتی قرار دارد و بالای ۷۶درصد نقاط شهری استان ما تحت پوشش فاضلاب است که تبریز با ۸۹درصد پوشش فاضلاب دومین کلانشهر کشور از لحاظ تحت پوشش قراردادن فاضلاب است
وی ادامه داد:امروز استان آذر بایجان شرقی در بالاترین سطح فعالیت از همکاری با سپاه پاسداران و بخش خصوصی قرار دارد.
خانی از افتتاح دو مجمتع بزرگ آبرسانی در اواسط تیرماه سالجاری خبر داد و گفت: مجتمع آبرسانی ستارخان برای ۸۸ روستا به همراه شهر ورزقان با هزینه بیش از ۳۰۰میلیارد تومان و مجتمع آبرسانی فاز ۲آزادگان و قشلاقات شهرستان خدافرین
و کلیبر که شامل ۶۸روستا است با هزینه کرد حدود ۲۰۰میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
وی با شاربه حمایتهای استاندار شهید دکتر رحمتی گفت حقق این مهم با حمایتهای شهید رحمتی محقق شد و این امر بزرگترین اتفاق بیش از بیست سال گذشته است که همزمان این تعداد روستای ما دارای آب پایدار می شوند.
خانی در خصوص تصفیه خانههای استان نیز اظهارکرد: از هشت تصفیه خانه در حال احداث استان ۶ تصفیه خانه شامل مدول دوم تصفیه خانه تبریز، اسکو ، آذرشهر، ملکان، مدول دوم مرند و تصفیه خانه هریس در صورت تداوم تخصیص اعتبارات تا پایان سال آماده بهره برداری می شود.
وی ادامه داد: چهار مورد از این تصفیه خانهها دارای مصوبه سفر ریاست جمهوری است و اعتبارات اجرا و تکمیل طرح ها از این مکان است و ۲ مورد دیگر هم از اعتبارات ملی و استانی اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی از تداوم اجرای تصفیه خانه در شهرستانهای مختلف خبر داد و گفت: تصفیه خانه آذرشهر در هفته دولت به بهره برداری می رسد و تصفیه خانه هشترود و سردرود نیز با تخصیص اعتبار فعال می شود.
وی گفت: مجتمع آبرسانی آلمالوی هشترود با ۴۵ روستا تحت پوشش و مجتمع یخ فروزان و چول قشلاقی اهر با ۳۷ روستای تحت پوشش تحویل مردم عزیز شده و در حال بهره برداری است که منتظر دستورات مقامات کشوری برای افتتاح رسمی این مجتمع ها هستیم.
وی گفت:تصمیم گیری در خصوص رینگ شرق تبریز از منطقه باسمنج تا وصل شدن به منابع سد نهند به طول ۱۸ کیلومتر با اعتبار دو هزار میلیارد تومان در حال اجرا است که مشابه رینگ جنوب تبریز خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی با اشاره به کمبود آب در طی ۴ سال گذشته و کاهش بارشها ر آن سالها گفت: کمبود آب سالیان سال به علت کاهش بارندگی مورد توجه است که در چهار سال گذشته بیشتر مورد نگرانی مردم عزیزمان شد که پیش بینی داریم که خشکسالی در ادامه به شدت قبل نباشد که هرچند امسال ۲۰درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش بارندگی داشتیم اما به دلیل آسیب های ایجاد شده در سالهای گذشته هنوز با مشکلاتی مواجه هستیم که امیدواریم با ادامه تر سالی بتوانیم این شرایط را جبران کنیم.
خانی از فرهنگ سازی به عنوان اهرم اصلی مقابله با کم آبی نام برد و اظهار کرد: مهمترین موضوع ایجاد فرهنگ مناسب مصرف و ایجاد عادت در بین مردم است که امروز شاخص مصرف کشوری ۱۵۰لیتر برای هرفرد در ۲۴ساعت است که این رقم در استان ما ۲۵۰ لیتر برای هر هرفرد است.
وی گفت: در طی سال گذشته متاسفانه در ۱۲ شهر تنش آبی داشتیم که برخی شهر ها به حالت سر به سر گذراندیم و در برخی شهر ها موازنه منفی بین تولید و مصرف داشتیم که تبریز با توجه به عدم اتصال به منابع، بالاترین مشکل را در این موضوع داشت، هرچند مشکلاتی را ایجاد کرد ولی نتایج خوبی را برای شهرمان داشت که از آن جمله ایجاد شش ایستگاه پمپاژ آماده بهره برداری است و اتفاق خوب دوم اتصال مناطق تحت پوشش سد نهند به هر سه منبع موجود در شهر بود و دیگری امکان اختلاط آب های مناطق سطح شهر به همدیگر و عرضه آب هم گون در کل سطح شهر و توفیق اجباری دیگر بسته شدن ۶ ماه کامل سد نهند جهت ذخیره سازی که موجب پرشدن کامل این سد و سر ریز شدن آن شد که این اتفاق نشان می دهد که ما امروز می توانیم بدون استفاده از سد نهند آب شهر را تامین کنیم و این آب سد را برای تابستان های شهر تبریز ذخیره می شود.
وی خبری خبر خوشی نیست برای مردم استان داشت و گفت:پیش بینی می کنیم که در سال ۱۴۰۳ در هیچ شهری قطعی برنامه بندی نداریم و فقط در سه شهر تبریز، مرند و سهند مصرف سربه سر خواهیم داشت که با همکاری مردم عزیزمان قطعی نخواهیم داشت.
خبر: حمیده بردباری
انتهای پیام