دانشگاه محل گفتگو، بحث، استدلال و کار گروهی است/ دانشجویان آزاداندیشی را تجربه کنند
- شناسه خبر: 5825
- تاریخ و زمان ارسال: 14 آبان 1401 ساعت 08:01
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز به نقل از ایرنا ، روحالله دهقانی فیروزآبادی روز جمعه در آیین استقبال از دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ با عنوان “شریف سلام” که با حضور نودانشجویان و خانوادههای آنها در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، افزود: من از نو دانشجویان میخواهم که آزاداندیشی و ارتباط گرفتن با دیگران را تجربهکنند، در گروههای دانشجویی فعالیت کنند و حضور در دانشگاه را به عنوان فرصت تجربهاندوزی بدانند. دانشجویان باید استدلال کردن، مطالعه کردن، تجزیه و تحلیل و کار گروهی را در دانشگاه تجربهکنند.
وی خطاب به نودانشجویان یادآور شد: کشور هر روز مهندسیتر میشود و با فناوری پیش میرود. شما، مهندسان تراز اول میشوید؛ زمانی که شما مهندس خوبی بشوید، میتوانید از فرصت استفاده کنید و دست به کار بزرگی بزنید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور با یادآوری اینکه دانشگاه شریف بهترین دانشگاه صنعتی ایران است و همیشه افتخار آفریده است، گفت: من ادای احترام میکنم به همه پدرها و مادرهایی که سالها زحمت کشیدند که امروز فرزندانشان در جمع نو ورودیهای دانشگاه شریف باشند. بچههای شریف در دوران تحصیل خود زحمات زیادی کشیدهاند بنابراین از خانوادهها میخواهم اجازه بدهند تا بچهها در دانشگاه آزادی عمل بهویژه در اندیشه و تصمیمگیری داشته باشند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه انسان با مطالعه کردن و خواندن صرف به جایی نمیرسد و پیدا کردن استاد خوب، اولین شرط برای پیشرفت است، تصریح کرد: اولین توصیه من به دانشجویان ورودی جدید این است که سعی کنند در ماههای اول استادهای خوب یا سال بالاییهای موفق را پیدا کنند و خودشان را به آنان پیوند بزنند.
وی خاطرنشان کرد: مشارکت در کارهای گروهی از موضوعاتی است که دانشجویان باید توجه ویژهای به آن داشته باشند و به دانشگاه مانند یک فرصت برای تجربهاندوزی در همه حوزهها نگاه کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور ادامه داد: دانشجویی از دانشگاه صنعتی شریف سراغ ندارم که در گروههای دانشجویی فعال بوده و کار دانشجویی کرده باشد و وقتی که از دانشگاه فارغالتحصیل میشود بیکار بماند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه جایی است که باید در آن گفتگو، بحث، استدلال، تحلیل و کار تیمی را یاد بگیرید و تجربه کنید، تصریح کرد: اطراف دانشگاه صنعتی شریف شرکتهای د۱۰ هزارنفری وجود دارد که اغلب از فعالان در این دانشگاه تشکیل شدهاند و میلیارد تومان ارزش دارند و برای مشکلات کلان راه حل ارائه میکنند.
وی همچنین با تأکید بر اینکه به همان اندازه که در این کشور مشکلات است فرصت نیز وجود دارد، گفت: این کشور هر روز فنیتر و مهندسیتر میشود و در دورانی که از نظر فنی و فناوری توسعه پیدا میکند نیاز به مهندسها شدیداً افزایش مییابد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور با یادآوری اینکه بچههای شریف آنهایی که عادی و معمولی درس میخوانند ولی هوش اجتماعی خود را توسعه میدهند در موفقیت بلامنازع هستند، افزود: صرفاً به درس خواندن نپردازید، کنار آدمهای بزرگ بنشینید. ورزش، تفریح، یادگیری هنر، شرکت در گروهها و بحثهای سیاسی و مطالعاتی و خواندن کتاب را هرگز فراموش نکنید.
دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: موفقیت در گرو کارهای گروهی و عمیق است، دانشجویان شریف طلا هستند و طلا هیچوقت بیارزش نمیشود اما ممکن است که یک طلا یا جواهر کشف نشود که این موضوع یک خطر بزرگ برای جامعه محسوب میشود.
وی با بیان اینکه مسیر برای نخبگانی که تصمیم میگیرند تأثیرگذار باشند کاملاً باز است، گفت: هر دانشجو لوکوموتیو یک جریان است که میتواند اتفاقات بزرگ را رقم بزند، همه کسانی که در عالم به جایی رسیدهاند یک نقطه اشتراک دارند و آن هم توکل به یک نیروی لایتناهی یعنی خداوند متعادل است، خدایی که برای همه افراد با هر دیدگاه و سلیقهای است.
استاد دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: دینی داریم که بزرگ آن میگوید عبادت ۱۰ جزء دارد که ۹ جزء آن کسب حلال است، ما صاحب یک دین مترقی هستیم که ۹۰ درصد آن کسبوکار حلال است، این دین برای زندگی این دنیا ساخته شده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه کشور وقتی پیشرفت میکند که حکمرانانش از نخبگان باشند، خاطرنشان کرد: ما لایق بهترین اقتصاد دنیا هستیم و این امر به دست نمیآید مگر اینکه نخبگان با اندیشهورزی، بلندنظری، مطالعه، تفکر و فکرسازی در مسیر پیشرفت کشور اثرگذار باشند. جای نخبگان شریف در صنعت و کسبوکار است، اما نظامات حکمرانی بالاترین جایگاه برای نخبگان محسوب میشود.
دهقانی فیروزآبادی همچنین گفت : زمانی که در کنکور شرکت کردم، حدود ۹۰۰ هزار داوطلب در رشته ریاضی، ۶۰۰هزار نفر در علومتجربی و ۳۰۰ هزار نفر در علومانسانی شرکت میکردند. در حال حاضر، بیشتر داوطلبان در رشته تجربی، سپس علومانسانی و بعد در ریاضی شرکت میکنند که یک زنگ خطر برای ریاضیفیزیک است.
به گزارش ایرنا، آیین استقبال از دانشجویان ورودی ۱۴۰۱ باعنوان “شریف سلام” امروز با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون رییسجمهور و عضو هیاتعلمی دانشکده مهندسی هوافضا، حسن سالاریه رییس سازمان فضایی و استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شریف، رسول جلیلی رییس دانشگاه و دانشجویان نو ورود و خانواده های آنها در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در پایان مراسم به رسم هر ساله، دانشجویان ورودی جدید سوگندنامه آغاز دوران دانشجویی را قرائت کردند.