دانشگاه تبریز سومین دانشگاه از نظر دیپلماسی علمی
- شناسه خبر: 8510
- تاریخ و زمان ارسال: 5 شهریور 1402 ساعت 07:14
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش خبرنگار بردباری نیوز، صفر نصراله زاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه تبریز در سال گذشته با افزایش ۱۰۰ درصدی در جذب دانشجویان خارجی و بین المللی، موفق به کسب رتبه برتر مطلق در بین دانشگاه های کشور شده است.
وی با اشاره به افزایش جذب دانشجویان خارجی گفت: تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه از ۶۴۰ دانشجو در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۰۰ دانشجو در سال ۱۴۰۱ رسیده است.
رییس دانشگاه تبریز گفت: دانشجویان یاد شده از ۱۰ تا ۱۲ کشور خارجی به ویژه کشورهای همسایه مانند عراق و سوریه و کشورهای آفریقایی مانند نیجریه هستند.
وی گفت: بیش از ۹۰ درصد دانشجویان خارجی را دانشجویان عراقی تشکیل می دهند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه تبریز در خصوص مقالات ارجاعی در محافل علمی گفت: تحریم ها محدودیت ها و مشکلاتی را در چاپ مقالات ایجاد کرده است بخصوص در کشور های خاص که با وجود تمام این مشکلات و علی الرغم این محدودیت ها دانشگاه ما در حوزه پژوهش از حرکت نایستاد و همچنان توانستیم رتبه های برتر جهانی را کسب کنیم.
نصراله زاده ادامه داد: از لحاظ سرانه مقاله بعد از تربیت مدرس در مقام دوم هستیم که در نگاه واقعی تر چون ۴۰ درصد دانشجویان ما تحصیلات تکمیلی هستند ولی دانشگاه تربیت مدرس صرف تحصیلات تکمیلی است پس در واقع ما در مقام اول هستیم.
وی گفت: دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۳ بر اساس پایگاه رتبه بندی شانگهای به عنوان یکی از موسسات معتبر در درجه بندی دانشگاه ها، در بین ۷۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت.
نصراله زاده ادامه داد: در این رتبه بندی دانشگاه تبریز در بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفت و در بین دانشگاه های وزارت علوم در بین چهار تا هفت دانشگاه برتر کشور و پنجمین دانشگاه برتر کشور شناخته شد.
وی با بیان اینکه شاخص های ارزیابی دانشگاه ها در نظام رتبه بندی شانگهای بیشتر بر اساس پژوهش و فناوری است، یادآور شد: ۸۰ درصد مربوط به حوزه پژوهش و فناوری و چاپ مقالات و ۲۰ درصد به عملکردهای دانشگاه و کیفیت دانش آموختگان و اساتید مربوط می شود.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: یکی از کارهای جدید وزارت علوم طرح بورسیه صنعتی است که برای مثال حدود هزار نفر برای گروه صنعتی سایپا بورس شده اند و همچنین مهارت آموزی نیز از دیگر اقدامات وزارت علوم است که تاثیر بسزایی در جلوگیری از مهاجرت نخبگان داشته است.
نصراله زاده با اشاره به استفاده از توانمندی تمامی اعضای هیات در مدیریت دانشگاه گفت: در راستای استفاده از توانمندی بانوان ریاست دانشکده های اقتصاد و تربیت بدنی و رییس پژوهشکده دانشگاه تبریز نیز از استاید بانو منصوب شده اند که این موضوع برای اولین بار است که اتفاق افتاده است که نشان از حضور بانوان در سطوح مدیریتی دانشگاه دارد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در موضوع راهیان نور حدود ۳۰۰ نفر از عزیزانمان مشرف به مناطق جنگی شدند که رتبه خوبی نیز در این حوزه در بین دانشگاههای کشور داشته ایم
رئیس دانشگاه تبریز، ادامه داد: براساس در خواست دانشجویان عزیز و اساتید گرامی نیز جهت اعزام به مراسم اربعین برنامه ریزی کرده ایم که مقرر شده است پس از بازگشت قسمتی از هزینه سفر این عزیزان حدود سه و نیم میلیون تومان پرداخت خواهد شد.
نصراله زاده با اشار به جایگاه دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه سبز کشور گفت: دانشگاه تبریز همچنان به عنوان دانشگاه سبز کشور باقی خواهد ماند که این مهم با همت دست اندرکاران این امر با تغییرات مورد نیاز در فضای سبز دانشگاه تبریز حتما ادامه خواهد داشت.
خبرنگار: سعیده بردباری
انتهای پیام/