تشدید خطر افت تراز آبی دریاچه ارومیه/ تغییرات اقلیمی تنها دلیل نیست
- شناسه خبر: 8157
- تاریخ و زمان ارسال: 29 تیر 1402 ساعت 01:13
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز، حمیده بردباری/ تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه ۱۲۷۴.۱ متر است این دریاچه برای رسیدن به سطح اکولوژیک حدود چهار متر فاصله دارد و در حال حاضر آب این دریاچه به یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر کاهش یافته است.
یکی از چالش های اصلی در مناطق مختلف دنیا بحث خشکی دریاچه ها است و بر اساس ادعای برخی از تحقیقات بیش از نیمی از دریاچه های بزرگ جهان در حال خشک شدن است و این موضوع مشکل مهمی برای تمام مردمی است که در حوزه این دریاچه ها زندگی می کنند .
بر اساس تحقیقی که توسط هیدرولوژیست سطحی فانگ فانگ یائو از دانشگاه ویرجینیا انجام شده است، نشان میدهد که ۵۶ درصد کاهش دریاچههای طبیعی ناشی از گرم شدن آب و هوا و مصرف انسان است.
این مطالعه همچنین بر اهمیت پرداختن به اتلاف آب در مناطق مرطوب تاکید می کند و برای جلوگیری از گرمایش جهانی از بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد برای جلوگیری از عواقب فاجعه آمیز، اقدامات لازم توسط سازمان های بین المللی را ضروری می داند.
بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله Science Thursday، حدود یک چهارم جمعیت جهان یا ۲ میلیارد نفر در حوضه دریاچه ای در حال خشک شدن زندگی می کنند. ناامنی آب در حال حاضر یک مسئله است و صدها میلیون نفر در سراسر جهان فاقد دسترسی قابل اعتماد به آب هستند.هرچند این تحقیقات نشان می دهد که بحث کوچک شدن دریاچه ها موضوعی جهانی است اما بین کوچک شدن دریاچه ها و مرگ آنها فاصله ای است بسیار که باید در خصوص دریاچه ارومیه این موضوع به دقت مورد رصد و بررسی قرار گیرد. ستاد احیای دریاچه ارومیه سال ها است که آمار و ارقام متفاوتی را در خصوص عملکرد این ستاد منتشر کرده است اما آنچه که امروز برای مردم این منطقه اساسی و مهم است نشانه های کم آبی دریاچه ارومیه است که خبر خوشی برای مردم ندارد .مردم این منطقه امروز نگران وضعیت دریاچه ای هستند که خشک شدن آن جان میلیون ها ایرانی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این روزها مردم استان های همجوار با این دریاچه در فضای مجازی پویش های مختلفی را آغاز کرده اند تا شاید تلنگری باشد برای دولتمردان اما این پویش ها برای به نتیجه رسیدن نیازمند همراهی دولت و در سطح کلان ورود سه قوه به موضوعی است که علاوه بر مسئله آبی می تواند به مسئله ای اجتماعی و اقتصادی تبدیل شود .انتظار می رود دولت مردان این بار به دور از پروژه های دهن پر کن به فکر عمل باشند و در عمل احیای دریاچه را رقم بزنند تا از فاجعه ای که شاید دور از انتظار نیست جلو گیری شود.همه می دانیم تغییرات اقلیمی تنها دلیل خشکی این دریاچه نیست و این عملکرد مدیران است که می تواند مرحمی بر زخم این دریاچه باشد و احیا به معنای واقعی رقم بخورد.