بررسی عملکرد چهارساله پزشکیان در مجلس دهم
- شناسه خبر: 2542
- تاریخ و زمان ارسال: 25 بهمن 1398 ساعت 12:13
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش پایگاه خبری بردباری نیوز، پزشکیان در این گفت و گو با اشاره به جزئیات عملکرد خود در طی این مدت می گوید:
در دور هشتم که نماینده شدیم مسائل مربوط به سلامتی مردم را پیگیری کردیم و قوانینی تصویب شد تا امور مربوط به بیمارستانها تسهیل شد که مردم در گذشته به دلیل نبود پول و مشکل مالی نمیتوانستند در بیمارستان بستری بشوند نمونه بارز آن این بود که حتی جنازه مردم را بدون پول تحویل نمیدادند اما این مشکل و مشکلات مشابه از طریق تصویب قوانین حمایتی از میان برداشته شد.
تصویب قوانین حمایتی در حوزه بهداشت و درمان/ با وجو تمام مخالفت ها یک درصد ارزش افزوده به ۱۰ درصد خالص هدفمندی برای هزینه کرد در بهداشت و درمان اضافه شد
در دوره هشتم و نهم تلاش کردیم مشکلات در حوزه سلامت و بیمارستان را حل کنیم و در راستای این تلاشها قانونی تصویب شد که از محل درآمد هدفمندی یارانهها ۱۰ درصدخالص برای افرادی که بیماریهای خاص و صعب العلاج دارند یا توان پرداخت ندارند در نظر گرفته شود که این مقدار در آن زمان حدود ۵هزار میلیارد تومان بود.
در دور نهم نیز علارغم مخالفت هیئت رئیسه و مخالفت دولت ۱ درصد ارزش افزوده را نیز به ۱۰ درصد خالص هدفمندی اضافه کردیم و این کار با وجود تمامی مخالفتها انجام شد.
شاید در آن زمان در مواقعی پول پرداخت نشد اما اکنون این هزینه پرداخت میشود و چه در تبریز و استان در کل شهرهای کشور مردم به دلیل نبود پول در زمان بستری در بیمارستان با مشکل رو برو نمیشوند.
در اثر تصویب این قوانین بود که موجب شد امروز در تمامی شهرهای کوچک و بزرگاستان همانند اسکو، ممقان،گوگان،باسمنج، سردرود و بسیاری از شهر های دیگر خانه بهداشت با ۱۵۰۰ متر فضا ساخته شده و تجهیز شده است.
در اوایل دور هشتم خواسته مردم در این شهرها در حد یک دستگاه رایولوژی بود اما امروز در سایه تصویب همان قوانین این دستگاهها در این شهرها وجود دارد و دیگر خواسته مردم نیست.
تامین نیاز مالی پروژه راه در سطح استان با همکاری فرابخشی/ پروژه های راکد حوزه راه جان دوباره گرفتند / اجرای ۲۵ درصد پروژه های راه سازی کشور در آذربایجان شرقی
در کنار توجه به صنایع دو موضوع مهم را در آذربایجان شرقی پیگیری کردیم یکی مسئله آب و دیگری تکمیلراههای در حال ساخت بود که بهدلیل نبود بودجه طی سالیان دراز راکد مانده بود.
در سایه این پیگیریها نیز با وجود تحریمها و شرایط خاص اقتصادی دستاوردهای چشمگیری رخ داد که غیر قابل مقایسه است با سالهای قبل و نبود تحریم های شدید اقتصادی.
اگر تمامی فعالیتهای انجام گرفته در استان در زمینه معدن،راه، آب و صنایع را در نظر بگیریم هیچ موقع در استان تا به امروز چنین فعالیت بزرگی انجام نشده بود به عنوان نمونه در کل کشور ۱۲۰۰ کیلومتر اتوبان در کشور اجرا میشود که بیش از ۳۰۰ کیلومتر آن در آذربایجان شرقی در حال اجرا است که حدد یک چهارم کل پروژههای کشور است و این یعنی در استان ما بیش از ۳۱ استان دیگر راه سازی انجام میشود.
در زمان زلزله ورزقان شاهد بودیم که در زمینه راهها چه مقدار مشکل وجود داشت اما امروز اتوبان ورزقان در حال تکمیل است.
با پیگیریهای مستمر توانستیم آزادراه تبریز اهر را پس از سالها بلاتکلیفی و بروز تصادفات و بسیاری تلفات جانی تکمیل کنیم به قدری که تنها ۸ کیلومتر آن باقی مانده که آنهم تا سال آینده تکمیل میشود و البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که در پیگیری این پروژه ها سایر نمایندگان و مدیران استانیهم همکاری کردند ما باهم توانستیم این کارها را انجام دهیم.
بزرگراه تبریز ارومیه،تبریز اهر و تبریز سهند امروز با تمام توان کار میشود.
آزادراه تبریز – سهند با وجود بودجه مشخص و توان مالی دولت در سال سالهای قبل رها شده بود و کاری در آن صورت نمیگرفت.در مطالعات اولیه این آزادراه را دو بانده تصویب کرده بودند که با پیگیری های انجام شده به صورت چهار بانده اجرا شد.
کاری که در آزادراه تبریز- سهند انجام شده بسیار بزرگ است که با مشاهده از نزدیک میتوان به عظمت کار انجام شده پی برد.
یک ریال از نیازمالی اجرای آزادراه تبریز سهند در بودجه سال ۹۸ پیشبینی نشده بود که با پیگیری های مستمر توانستیم نیاز مالی پروژه را تامین کنیم.
هر هفته از آزادراه تبریز سهند بازدید میکنیم که با لطف خدا به زودی زیر بار ترافیک خواهد رفت و کارهای تکمیلی نیز انجام خواهد شد.
در دوره کنونی کارهای انجام شده در زمینه راه اصلا قابل قیاس با دوران قبل نیست و اما امروز شاهد اجرای پروژههای بزرگدر راههای تبریز،اهر،سراب،بازرگان،ارومیه،ورزقان، هشترود،مراغه و سهند هستیم.
از رسیدن قطار تبریز- میانه به بستان آباد تا تحقق بودجه ۱۲۰۰ میلیاردی مترو تبریز
رسیدن قطار تبریز میانه به بستان آباد در سال جاری و انشاالله رسیدن آندر سال آینده به تبریز در سایه پیگیریهایی بود که با کمک سایر نمایندگان استان انجام دادیم و با پیگیری های انجام شده روز های اخیر ۵۰ میلیارد تومان نیز برای تکمیل ایستگاه خاوران تا سال آینده اختصاص یافته است در دوره کنونی به اندازه تمام سال های گذشته اعتبار جذب شده و کار انجام شده است.
۱۶۰ میلیارد تومان جهت تکمیل پلهای مورد نیاز برای رسیدن قطار تبریز- میانه به تبریز اعتبار جذب شده که همچنان برای اتمام کامل پروژه باید ۴۵۰ میلیارد تومان نیز جذب شود و طی جلسات با معاون برنامه ریزی و بودجه آقای نوبخت ایشان هم اعلام آمادگی کامل کرده اند تا بودجه مورد نیاز تامین شود.
وقتی از ۴۰۰ میلیارد تومان صحبت میشود باید به این نکته نیز توجه کرد که کل بودجه عمرانی استان ۵۰۰ میلیارد تومان است که تنها ۳۰ درصد از آن را پرداخت میکنند اما باید توجه داشت که تنها برای اتمام قطار به اندازه کل بودجه عمرانی یک سال استان بودجه جذب شده است.
در خصوص اجرای قطار نیز برای نخستین بار در کشور راه آهن تبریز میانه از اول به صورت دو خطه اجرا شده که در ایران برای اولینبار است.
در زمینه اجرای قطار شهری تبریز نیز کارهای بسیار بزرگی انجام شده که نزدیک ۱۲۰۰ میلیارد تومان بودجه در سال جاری جذب شده که ۶۰۰ میلیارد تومان آن از طریق دولت و ۶۰۰ میلیارد تومان نیز از طریق شهرداری تامین شده تا خط یک قطار شهری تکمیل شود و قطار تبریز به ایستگاه لاله برسد که انشاالله تا دهه فجر افتتاح خواهد شد و در این زمینه هم باید با کل بودجه عمرانی ۵۰۰ میلیارد تومانی استان مقایسه کرد.
بلافاصله بودجه اجرای خط ۳ قطار شهری را در ردیف بودجه قرار دادیم و ۳۵ میلیارد تومان پول برای آن جذب شد تا خط ۳ شروع شود و ادامه یابد که میتوان پولهای بیشتری نیز جذب کرد.
همچنین در خط ۲ قطار شهری نیز با قرارگاه سازندگی صحبت شد که علارغم نبود پول کلی امکانات صرف کرده اند که خط ۲ نیز اجرا شده و به پایان برسد.
باید توجه داشت که در صورت جذب پول های چند صد میلیارد تومانی به پروژههای عمرانی کل مردم و بازاریان و تولیدکنندگان از این پول بهره مند خواهند شد.
افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی از ۴۰۰ هزار تن به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن
در این دوره همچنین مجوز خط انتقال اتیلن به پتروشیمی تبریز را که سالها بود صادر نمیشد گرفتیم که این خط موجب خواهد شد تولید پتروشیمی تبریز از ۴۰۰ هزار تن تولید سالانه به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد که در صورت این افزایشتولید انگار دو پتروشیمی دیگر در تبریز احداث شده است با افزایش تولید مالیات بیشتر، اشتغال و رونق بیشتری نیز برای استان به همراه خواهد داشت.
در زمینه پالایشگاه نیز ۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده تا بنزین یورو ۴ و یور ۵ تولید کنند و بسیاری از فعالیتهای دیگر که برای انجام آنها کمک کردهایم و کمک خواهیم کرد.
تلاش برای تامین بودجه انتقال آب به دریاچه ارومیه
در زمینه آب نیز شاهد فعالیتهای بسیار خوب برای احیای دریاچه ارومیه هستیم که همواره دغدغه مردم استان بود و امروز در این زمینه باید از اقدامات دولت قدردانی کرد که در حال احداث تونل ۳۵ کیلومتری انتقال آب به دریاچه ارومیه است که ۳۱ کیلومتر آن اجرا شده و تنها ۴ کیلومتر باقی مانده است که آقای نوبخت اعلام کرده به هرنحوی بودجه این ۴ کیلومتر نیز تامین خواهد شد.
در زمینه انتقال آب از ارس نیز فعالیتهای خوبی انجام شده که به علت تحریمها با مشکل مواجه شده و برای اجرای آن حداقل ۶۰۰ میلیون یورو معادل حداقل ۵ هزار میلیارد تومان باید از طریق فاینانس جذب میشد که در تلاش هستیم راههای جایگزین آن را پیدا کنیم.
۸۰ میلیاردتومان برای راه اندازی تصفیهخانههای استان که تصفیه خانه تبریز بزرگترین آن است نیاز بود که بخش بزرگی از آن اختصاص یافته و دکتر نوبخت قول داده ادامه این پول نیز پرداخت شود.
با افتتاح تصفیه خانه تبریز ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه خواهد رسید که این خود یک اقدام بزرگ است.
در این دوره مشکلات صنایع استان در زمینه تامین برق پیگیری شد که سالهاست شهرکهای صنعتی استان با کمبود برق مواجه هستند که با پیگیری های انجام شده جلسهای برگزار شد که اعلام کردند برای تامین این مقدار برق ۱۸۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که تعهد کردند تمامی برق مورد نیاز صنایع تامین شود تا هرچیزی بخواهد تولید کنند.
احداث صنایع زیر دستی مس سونگون با بودجه ۱۴ هزار میلیارد تومانی
کارهای انجام شده در زمینه ایجاد صنایع زیردستی مس سونگون بسیار قابل توجه است.روزگاری مس به صورت خام با کامیونها از استان حمل میشود که سرمایه مردم استان بدون استفاده از استان خارج میشد و پیگیریهای نمایندگان و مسئولان به جایی نمیرسید اما در این دوره با پیگیریهای همه ما و با حضور وزیر صمت کلنگ احداث صنایع زیردستی در مس سونگون با بودجه ۱۴ هزار میلیارد تومانی که حدودا ۱ میلیارد دلار است زده شد که در عرض ۴ سال این سرمایه گذاری انجام خواهد شد و دوباره موجب رونق در بازار و خرید و فروش استان خواهد شد.
در زمینه نفیلن سینیت نیز با قرارگاه خاتم مذاکره کردیم که دولت بودجه در نظر بگیرد و قرارگاه نیز هرچه سریعتر اقدام به فعالیت کند.
در سال های گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان پول برای نفیلن سینیت سرمایه گذاری شده و امکانات خوبی فراهم شده که باید این اقدامات تکمیل شود.
تلاش برای جلوگیری از ضرردهی صنعتکاران و تولیدکنندگان
در اواخر مجلس نهم و اوایل مجلس دهم و رویکار آمدن ترامپ در آمریکا که تحریمها را تشدید کرد من در هیئت رئیسه مجلس حضور داشتم که در آن زمان فهمیدیم تحریم ها بخش اقتصادی کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد و به همین دلیل توجه خودرا به صنایع و بخشهای تولیدی بیشتر کردیم تا در حد امکان و توان از ضرردهی صنعتکاران و تولیدکنندگان در کشور و استان جلوگیری کنیم.
در رابطه با پیگیری مشکلات تولیدکنندگان استان در زمینههای گمرک،بانک،مالیات وزارت صمت وزیران مربوطه،روسای سازمانهای کشوری،رئیس کل بانک مرکزی، و رئیس سازمان دارایی کشور را به استان دعوت کردیم و مشکلات موجود از طریق مقامات کشوری پیگیری شد و طبق پیگیریها آنها نیز در اکثر زمینهها تصمیمات گرفته شده را اجرا کردهاند و مشکلات حل شده است و مشکلاتی نیز که باقی مانده است پیگیری میکنیم به زود حل شود
به صورت میانگین هر هفته یا دو هفته یکبار در اتاق بازرگانی تبریز یا سایر نهاد ها با صنعتکاران و تولیدکنندگان استان جلسه برگزار میکنیمو اولویتها اعلام میشود و مشکلات موجود پیگیری میشود .
اتفاقاتی که در این دوره علارغم وجود رکود اقتصادی در استان رخ داده باعث شده امروز تولید، درآمد،اشتغال نهتنها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز داشته است و به نسبت سایر نقاط و استانهای کشور مشکلات کمتری وجود دارد و اگر هم بود پیگیری میکنیم تا حل شود.
مطالبه آموزش زبان مادری در مدارس آذربایجان از وزیر آموزش و پرورش
با وزیر قبلی آموزش و پرورش توافق کردیم آموزش زبان مادری در مدارس آذربایجان را در اولویت کار قرار دهد کار اقداماتی نیز انجام گرفت.
با آقای حاج میرزایی نیز صحبت کردیم و گفتیم اگر وزیر شدید باید آموزش زبان ترکی را نیز حداقل همانند زبان انگلیسی و زبان عربی در مدارس انجام شود. همه مردم در هر منطقهای باید هر زبانی که دوس دارند یادبگیرند و این زبان آموزش داده شود.امیدواریم وزیر آموزش و پرورش نیز به قولهایی که داده عمل کند.