اولویت های مدیریت شهری در کلانشهر تبریز
- شناسه خبر: 3511
- تاریخ و زمان ارسال: 6 اردیبهشت 1400 ساعت 10:54
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز، متن به شرح زیر است:
- ساماندهی بافت حاشیه و جلوگیری از توسعه بد مسکنی در بافت فرسوده شهر
- اتمام پروژههای نیمه تمام
- جذب سرمایه گذاری و مشارکت عمومی در راستای توسعه فضاهای عمومی و گردشگری در شهر
- کاهش آلودگی هوای شهر تبریز با حمل و نقل ترکیبی و سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل عمومی و توسعه فضای سبز
- در مجموع تبدیل شهر به مجموعه ی انسان محور جزو اولویت های مدیریت شهری در کلانشهر تبریز می باشد.
ساماندهی بافت حاشیه و جلوگیری از توسعه بد مسکنی در بافت فرسوده از مهمترین اولویت های مدیریت شهری در شهر تبریز می باشد. چرا که براساس آمارهای رسمی و غیر رسمی نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر در بافت غیر رسمی در شهر تبریز سکونت دارند که ایمنی کافی در برابر حوادث و بلایای طبیعی و زلزله ندارند و در صورت بروز حادثه و بلایای طبیعی قطعاً تلفات انسانی غیر قابل جبرانی به بار خواهد داشت و علی رغم اینکه کارشناسان هشدارهای جدی در این خصوص داده اند تاکنون اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است. لذا توجه به این بخش و اقدام لازم باید در اولویت کاری مدیریت شهری قرار گیرد.
از دیگر اولویتهای مدیریت شهری در کلانشهر تبریز، اتمام پروژه های نیمه تمام و ناقص که چهره ی شهر را به شدت مخدوش نموده اند می باشد که نمونه بارز آن را در میدان آذربایجان شاهدیم. توسعه فعالیت های فرهنگی، ورزشی و گردشگری از دیگر اولویت های اصلی در شهرهای رو به توسعه می باشد که این بخش نیز در شهرهای خلاق به صاحبان اصلی فرهنگ سپرده می شود و لازم است که با حضور اصحاب فرهنگ و هنر بخش فرهنگی در شهر تقویت شود و از داشته های فرهنگی به نحو احسن و مطلوب بهره برد. کوچ هنرمندان و مجموعه داران شهر به سایر استانها نگرانی ایی را در بین دوستداران و اهالی فرهنگ در پی داشته است که به نظر می رسد اقدام قابل توجهی در خصوص جذب نخبگان فرهنگی در شهر صورت نگرفته است و ضروری است که با حضور مدیریت اصحاب فرهنگ و هنر در شهر این بخش را به صورت مطلوب تقویت و مدیریت نمود.
همچنین در این خصوص لازم است که مدیریت شهری به موضوع بهداشت و سلامت جسم و روان جامعه توجه ویژهای کند و از طریق توسعه ورزش، نشاط اجتماعی و جلب مشارکت بیشتر مردم زمینه را برای کارهای فرهنگی فراهم کند.
نوسازی ناوگان حمل و نقل عموم ی با حذف اتوبوس های فرسوده و دود زا و با خرید اتوبوس های جدید و مدرن، احداث خطوط جدید مترو، توسعه حمل و نقل ترکیبی و… برای تقویت حمل و نقل عمومی باید در اولویت مدیریت شهری قرار گیرد. که تاثیر بسزایی در کاهش ترافیک و آلودگی هوای شهر تبریز دارد.
یکی از چالشهای اساسی شهرنشینی عصر حاضر، تسلط خودروها بر فضاهای شهری است. فضاهایی که زمانی بستر حیات جمعی شهروندان بودند، با نفوذ خودرو، تا حدود زیادی نقش سازنده خود را در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان از دست دادند. یکی از مهمترین سیاستهایی که در سالهای اخیر جهت تقلیل این سلطه موردتوجه قرارگرفته است، پیادهمدار نمودن خیابانهای شهری است. توجه به حوزه حمل و نقل و ترافیک، ساخت پیاده راه، پل های پیاده رو و احداث و توسعه پارکهای گردشگری در مرکز شهر و جلوگیری از تبدیل شهر به پارکینگ خودروها نیز بایستی در اولویت طرح های شهری قرار گیرد تا شهر به مجموعه آرامش بخش برای شهروندان تبدیل شود.
جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و مشارکت عمومی برای توسعه فضاهای عمومی و گردشگری در شهر، با معرفی پتانسیل ها و امکانات موجود در شهر و حمایت و اعطای مشوق های خاص برای سرمایه گذاران باید پیگیری و تداوم یابد تا سرمایه گذاران مجاب شوند که در صورت سرمایه گذاری در شهر خطری از سوی قوانین و مدیریت شهری و مدیران جزء و کل سرمایه ی آنها را تهدید نمی کند و در سایه ی همین دلگرمی دادن به سرمایه گذاران میتوان به توسعه شهر کمک کرد ودر مجموع با اولویت قراردادن تمام این بخش ها و اجرای پروژه های انسان محور میتوان شهر را تبدیل به مکانی امن برای انسانها نمود تا با ایجاد نشاط اجتماعی، مردم بتوانند در آرامش زندگی کنند.