افزایش ۸ درصدی آمار تصادفات در آذربایجان شرقی
- شناسه خبر: 10171
- تاریخ و زمان ارسال: 23 اسفند 1402 ساعت 07:17
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، دکتر جواد احمدیان در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان شرقی گفت: میانگین سنی تلفات ناشی از حوادث رانندگی را ۲۷ سال اعلام کرد که این موضوع هزینههای بسیار هنگفت و سرسام آوری را به نظام سلامت کشور وارد میکند
وی ادامه داد: طبق بررسی های انجام شده رانندگان پرخطر به چند دسته تقسیم می شوند، ابتدا گروهی هستند که در هنگام خطر واکنش مناسبی نمی توانند بدهند و ثانیا افرادی که مبتلا به بیماری های روانی هستند و ثالثا گروهی که اعتیاد به مواد مخدر دارند و رابعا گروهی که به دلیل تکثر تخلفات مورد شناسایی قرار گرفته اند که در راستای غربالگری این عزیزان تست های انجام میشود که بر اساس تشخیص صورت گرفته کمیسیونی تشکیل می شود تا تصمیم گیری شود.
احمدیان گفت: در تلاش هستیم که با آماده کردن فضای ۷۰۰ متری بیمارستان طالقانی تبریز بتوانیم زمان رسیدگی به مصدومین ناشی از تصادفات رانندگی بالاخص در مسیر جاده آذرشهر را کاهش دهیم.
وی راه اندازی پویشهای گوناگون برای آگاهی آحاد مردم از اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر از سوی رسانههای گروهی را خواستار شد وی ادامه داد: هر چند دستگاههای مختلف اجرایی با این طرح همراهی دارند، اما باید توجه داشت که بدون پیوست فرهنگی و تعامل دقیق و فشرده با رسانهها، اجرای موفق این طرح میسر نمیشود.
مدیر مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیتهای حوادث ترافیکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست گفت:این کلینیک تنها کلینیک تخصصی کشور است که در حوزه ترافیک فعالیت دارد.
همایون صادقی بازرگانی اظهار کرد: امروز در کل دنیا اولین علت مرگ و میر در رنج سنی ۵ تا ۲۹ سال، حوادث ترافیکی است ولی در ایران در سنین بین ۵ تا ۵۰ سال اولین علت حوادث ترافیکی است و پس از سکته قلبی و مغزی سومین علت محسوب می شود.
وی با اشاره به تحقیقات تخصصی این مرکز در حوزه حوادث ترافیکی گفت: براساس داده ها تا سال ۹۵ در خودرو های ایران خودرو و سایپا در قیاس با خودرو های خارجی و نیمه خارجی در برخورد بغل احتمال مرگ سه برابر و در برخورد مقابل ۱.۴ برابر است .
وی با اشاره به مصدومیت و مجروحیت سالانه تعداد ۴۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر تصادفات رانندگی گفت : آمارهای واقعی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر مصدوم با انواع معلولیتها و نارساییهای شدید را نشان میدهد و و این تفاوت آمار به علت نحوه محاسبه است که امید میرود با تغییرات اساسی در نحوه محاسبه در سطح کشور بتوانیم آمار دقیقی را در این حوزه داشته باشیم.
واحدی معاون این مرکز نیز با اشاره به آمار غربالگری صورت گرفته گفت: از ابتدای اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در تبریز تاکنون تعداد ۱۷۸ نفر تحت معاینه قرار گرفته اند که این تعداد ۱۶ نفر دارای بیماری جسمی سکته مغزی، ۱۷ نفر سالم، هفت نفر اعتیاد و تعداد ۱۳۸ نفر نیز از طریق معرفی نهادهای مربوطه بوده اند.
خبرنگار: اکبر بردباری
انتهای پیام