آنچه در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در آذربایجان شرقی گذشت
- شناسه خبر: 11164
- تاریخ و زمان ارسال: 6 مهر 1403 ساعت 10:31
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش خبرنگار بردباری نیوز، وزیر جهاد کشاورزی در این آیین با تاکید بر تسری وفاق در تمام عرصهها گفت:دو الگوی وفاق در دنیا، شامل توسعه پایدار و حکمرانی خوب است.
غلامرضا نوری در آیین گرامیداشت روز صنعت و معدن در تبریز گفت:بنای ما در دولت وفاق ملی بر این است که در حوزههای سیاسی، اداری و اجرایی یک وفاق عملی موثر بین بخش دولتی و خصوصی برقرار کنیم.
وی از حکمرانی خوب به عنوان یکی از مؤلفههای وفاق در کشور نام برد و گفت: حکمرانی خوب نیز از سه مولفه دولت، جامعه مدنی و مردم شکل میگیرد.
نوری خاطرنشان کرد:بنا داریم با مشارکت مردم، دولت و جامعه، اهداف مندرج در قوانین بالادستی یعنی همان توسعه، پیشرفت، امنیت و آرامش را برای همه ایرانیان محقق کنیم.
تفویض اختیار به بخش خصوصی
محمد صادق مفتح قائم مقام وزارت صنعت معدن و تجارت نیز در این آیین، تفویض اختیار به ببخش خصوصی را از راهبردهای اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: اموری که قابلیت واگذاری به بخشهای غیردولتی را دارد باید به اهل آن واگذار شود.
وی خاطرنشان کرد: قرار است فعالیتی توسط تشکلهای صنعت انجام شود، حتما از برکات بیشتری در کشور برخوردار میشویم.
صمد حسنزاده رئیس اتاق ایران نیز در ادامه، رساندن آذربایجان شرقی به جایگاه ویژه اقتصادی خود را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی به جایگاه ویژه خود در صنعت و اقتصاد باید برسد.
وی فعالیت صنعتگران در شرایط سخت اقتصادی را مورد تجلیل قرار داد و گفت: در شرایط فعلی بازپرداخت و تعهدات ارز در مقابل صادرات، جامعه صادرات و اقتصاد کشور را تهدید می کند.
حسن زاده خواستار حمایت از تولید کنندگان به خصوص مایت از واحدهای کوچک و متوسط توسط بانکها شد و افزود: واحدهای تولیدی در دریافت تسهیلات بانکی به خصوص واحدهای کوچک و متوسط با سیاستهای انقباضی بانک مرکزی رو به رو هستند.
عبدالوهاب سهل آبادی رئیس خانه صنعت ایران نیز در این آیین، اعتماد دولت به تشکلهای صنفی شد و گفت: متاسفانه دولت از تشکلها آنگونه که باید و شاید حمایت نمیکند.
وی گفت: صنعتگران به شرط همراهی دولت در مسیر رشد و اقتصاد کشور قرار دارند.
به حمایت از قشر کارفرما را همراه با حمایت از قشر کارگر ضروری دانست و گفت: متاسفانه سازمانهای متولی به دادسان نمی رسند و مشکلات کارگران معدن نیز حل نشده است.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی ۴ درصد از واحدهای صنعتی کل کشور را به خود اختصاص داده است.
تراب محمدی، در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن که در سالن همایشهای بینالمللی خاوران تبریز برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۷ شهرک صنعتی و ۱۹ ناحیه صنعتی در سطح استان فعال است.
وی کاهش نرخ بیکاری در طی سالهای گذشته را قابل توجه دانست و عنوان کرد: نرخ بیکاری و نسبت کاهشی کارکنان دولت به جمعیت استان و فعالیت بخش خصوصی، نشان از همت جهادی و نقش اقتصاد غیردولتی در آذربایجان شرقی است.
ایجاد ۱۳۳ هزار و ۷۹۹ فرصت شغلی جدید، تحقق ۳۱ درصد اشتغالزایی نسبت به تعهد اشتغال و احیای صدها واحد راکد تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی، اجرای هزار و ۳۳۵ طرح سرمایهگذاری به ارزش ۲۲۲ هزار میلیاردریال، تصویب ۲۷ سرمایهگذاری خارجی به ارزش ۲۸۵ میلیون دلار و تاسیس نخستین دبیرخانه ارزش راهبردی در آذربایجان شرقی از جمله اقدامات استان در طول سه سال گذشته است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در سالهای اخیر در کنار میراث تولیدی، تجارت، تمدنی و اقتصاد شمالغرب کشور بوده و تلاش اقتصادی مبتنی بر هویت جمعی و منش اجتماعی در مردم استان نهادینه شده است.
محمدی وجود صنایع مادر و راهبردی چون تراکتورسازی، ایدم، ماشینسازی و پالایشگاه نشان از قدمت بالای صنعت استان است دانست و افزود: عمده فعالیتهای صنعتی استان نیز مربوط به قطعهسازی، شیمیایی، نساجی، چرم و شیرینیجات میشود.
خبرنگار: سعیده بردباری
انتهای پیام