آخرین اقدامات صورت گرفته در اتاق بازرگانی تبریز
- شناسه خبر: 4231
- تاریخ و زمان ارسال: 19 اسفند 1400 ساعت 03:07
- نویسنده: بردباری نیوز
وی با اشاره به تصمیمات مجلس برای حذف چهار در هزار سهم اتاق های بازرگانی گفت: سال های گذشته به درست یا غلط به برخی افرادی که اهلیت لازم را نداشتند، کارت های عضویت و یا کارت های غیرفعال داده شده و این ها به بدنه اتاق ها راه یافته اند و سبب شده اند اتاق ها آنگونه که باید، در این زمینه موثر واقع نشوند.
ژائله ادامه داد: متاسفانه در سالیان گذشته با تصویب قانون چهار در هزار و افزایش درآمدهای اتاق کشور، این درآمدها صرف مباحث بنیادینی همچون تجارت و توسعه بازرگانی نشد. پس یکسری اشکالات به آن وارد است اما با این وجود نمی توان صورت مساله را پاک کرد. نقش اتاق بازرگانی در این بین پابرجا است و کسی که تخلف کرده، باید مجازات شود اما نباید از اصل موضوع غافل شویم.
وی افزود: با این نوع قانون ها به بخش خصوصی کشور لطمه وارد می شود که باید به درستی در این خصوص تصمیم گیری شود چرا که با تضعیف اتاق ها به جایی نخواهیم رسید.
نگاهی به عملکرد اتاق تبریز در سال ۱۴۰۰
رییس اتاق تبریز در ادامه نشست با اشاره ای به عملکرد اتاق در طول یک سال گذشته گفت: در طول یازده ماهه نخست سال جاری، هزار و ۱۱۰ کارت بازرگانی صادر یا تمدید شده و همچنین تعداد کارت های عضویت صادره و تمدیدی در این مدت، ۴۵۵ مورد بوده است.
وی ادامه داد: همچنین ۱۷ هزار و ۷۶۳ جلد کارنه تیر در این مدت ثبت و صادر شده است. تعداد گواهی مبدا اتاق نیز در این مدت ۱۹ هزار و ۴۳۶ مورد بوده است.
رتبه اول اتاق تبریز در حوزه آموزش
ژائله با اشاره به کسب رتبه اول اتاق تبریز در حوزه آموزش در بین اتاق های سراسر کشور نیز گفت: برگزاری ۸۱ دوره آموزش عمومی و برگزاری دوره آموزش ویژه رانندگان حرفه ای و حمل کالاهای خطرناک از جمله این موارد بوده است که در مجموع ۱۲ هزار و ۹۶۰ نفر ساعت از آموزش های عمومی و پنج هزار و ۶۴۰ نفر ساعت نیز از آموزش های بین الملل بهره مند شده اند.
وی همچنین از آموزش ۶۰۰ نفر در حوزه آموزش های کارت بازرگانی به ازای هر نفر ۱۶ ساعت و در مجموع ۹ هزار و ۶۰۰ نفر ساعت خبر داد.
رییس اتاق تبریز با اشاره به هیات های پذیرش شده توسط اتاق تبریز در شرایط کرونایی گفت: ۱۰ هیات به صورت حضوری و هفت هیات نیز به صورت وبیناری پذیرش شده است که در مجموع ۱۷ هیات را شامل می شود. همچنین مشاوره به ۸۱۵ فرد عضو و غیرعضو نیز از دیگر فعالیت های بخش بین الملل بوده است.
برگزاری ۴۵ جلسه کمیسیون تخصصی در سال ۱۴۰۰
ژائله همچنین تعداد جلسات کمیسیون های اتاق را در طول این مدت ۴۵ جلسه عنوان کرده و از مطرح شدن مباحث مختلف در این کمیسیون ها خبر داد.
وی همچنین فعال سازی و راه اندازی مرکز پژوهش های اتاق تبریز و ستاد اقتصاد نوآور و فن آور را از دیگر امور انجام شده طی سال جاری در اتاق تبریز عنوان کرد.
رتبه اول شورای گفتگوی استان در سطح کشور
رییس اتاق تبریز در ادامه با اشاره ای به رتبه اول شورای گفتگوی استان در سطح کشور گفت: ۳۷ جلسه کارگروه، ۱۱ جلسه اصلی، ۶۶ دستور جلسه، ۸۱ مصوبه استانی، ۶۰ پیشنهاد ملی، ۱۶ دستاورد ملی و استانی، ۲۱ مصوبه اجرا شده و ۶۰ مصوبه در حال پیگیری استانی از جمله این کارها و دستاوردها بوده است.
وی همچنین با اشاره ای به وظایف شورای گفتگوی استان گفت: شورای گفتگوی استان محلی برای تبادل نظر و گفتگوی دولت، بخش خصوصی و قوه قضاییه است. وقتی مصوبه ای از شورای گفتگو خارج می شود، قطعا سازمان دولتی مزبور موظف به اجرای آن است.
اتاق در جلسات شوراهای گفتگو به وظایف خود عمل کرده است
ژائله با بیان اینکه بی شک در این میان، اتاق تبریز موظف به اجرای مصوبه نیست، گفت: اتاق تنها وظیفه پیگیری برای اجرا را دارد. اتاق پیشنهاد را بررسی و وارد صحن شورا می کند و اجرا باید توسط دستگاه دولتی انجام شود.
انتقاد استاندار از دستگاه های دولتی برای اجرایی نشدن مصوبات شورا
وی ادامه داد: اخیرا شائبه ای مبنی بر انتقاد استاندار از اجرایی نشدن مصوبات شورای گفتگوی استان مطرح شده است که باید اشاره داشته باشیم که سخنان استاندار آذربایجان شرقی در این جلسه خطاب به مدیران دولتی و تاکیدی به آنان برای پیگیری درست مصوبات شورا بود. چرا که اتاق تبریز کار پیگیری مصوبات را به درستی انجام داده و قطعا اجرای مصوبات بر عهده اتاق نبوده و بخش های دولتی موظف به اجرا هستند و سخنان استاندار نیز ناظر بر این موضوع بود.
قدردان کارآفرینان و فعالان اقتصادی خود باشیم
رییس اتاق تبریز با بیان اینکه باید قدردان کارآفرینان و فعالان اقتصادی خود باشیم، گفت: باید نسبت به قدردانی از افرادی که به افزایش اشتغال و درآمدزایی در کشور کمک کرده اند، اقدام شود. بخش خصوصی امروز و در شرایط کنونی، بار سنگینی را به دوش می کشد که باید فرهنگی به نام قدردانی و تشکر از این افراد داشته باشیم.