صادرات محصولات غذایی آذربایجان شرقی به ۴۵ کشور دنیا /۳۰ هزار تن مواد غذایی و آشامیدنی از آذربایجانشرقی صادر شد
- شناسه خبر: 7823
- تاریخ و زمان ارسال: 25 خرداد 1402 ساعت 08:44
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش خبرنگار بردباری نیوز، دکتر مسلم نجفی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روز جهانی غذا امسال با عنوان “استاندارهای مواد غذایی نجات بخش زندگی” نامگذاری شده است، اظهار کرد: اخذ استانداردهای اروپا و امریکای شمالی از سوی تولیدکنندگان دارو، مواد غذایی و آشامیدنی و بهداشتی آذربایجان شرقی را نشانه توانمندی و رقابت این نوع محصولات با تولیدات جهانی است.
وی با تاکید بر نظارت جدی بر عرضه دارو در سطح استان ادامه داد: در طول سال گذشته ۲۶۲۹ مورد از داروخانه های خصوصی ۱۱۱ مورد از داروخانه های بیمارستانی و ۳۵۳ مورد از شرکت های پخش دارویی بازدید شده است که ۴۵۰ مورد تذکر شفاهی و کتبی دریافت و ۴ مورد از دارو خانه ها نیز به تعزیرات معرفی شده اند.
وی مجموع مجوز های صادر شده این معاونت در طول یک سال گذشته را یک سال اخیر را چهار هزار و ۱۸۷ فقره برای صادرات انواع مواد غذایی و خوراکی و آشامیدنی اعلام کرد و گفت: این مجوزها با بررسی های دقیق کارشناسی و کیفیت سنجی لازم صادر می شود.
نجفی تعداد واحدهای تولید خوراکی و آشامیدنی آذربایجان شرقی را یکهزار و ۶۶۷ واحد به جز شهرستان های مراغه و سراب اعلام و اظهار کرد: طی یک سال اخیر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیش از یکهزار پروانه ساخت در این حوزه صادر و برای تمدید تعداد یکهزار و ۳۷۱ واحد نیز اقدام کرده است.
نجفی با اشاره به اهمیت غذای سالم، کافی و ایمنی مواد غذایی که بخش مهمی از امنیت غذایی را شامل می شود افزود: بیش از ۲۰۰ نوع بیماری از غذای ناسالم و آلوده به باکتری ها، ویروس ها، انگل ها، سموم یا مواد شیمیایی ایجاد می شود و بر اساس آمار و اطلاعات سازمان بهداشت جهانی بیش از ۶۰۰ میلیون نفر هر ساله در اثر خوردن غذای آلوده و ناسالم بیمار می شوند و ۴۲۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: ۴۰ درصد بیماری های ناشی از غذا در کودکان زیر پنج سال که ۹ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند اتفاق می افتد.
نجفی با اشاره به اینکه در حال حاضر وضعیت کشور ما در حوزه امنیت غذایی و نظارتی مناسب است و نگرانی خاصی وجود ندارد گفت: تغییر الگوی کشاورزی و باغداری، توجه به روشهای تولید، الگوی مصرف و در حوزه امنیت غذایی باید مورد توجه سازمان های متولی قرار گیرد.
نجفی اظهار کرد: درمان قطعی بیماران جز با تجویز منطقی دارو میسر نبوده و در حقیقت پیشانی سلامت و درمان بیماران تامین دارو است که با تلاش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی کمبودهای قبلی تا حد زیادی فروکش کرده است.
وی با اشاره به فعالیت های عمده معاونت غذا در یکسال گذشته گفت: در طی یکسال گذشته تعداد کل نمونه های ارسال شده به آزمایشگاه ۸۱۶۶ است و کالاهای معدوم شده در حوزه مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی به تعداد ۸۵ مورد و واحدهای مواد خوراکی و آشامیدنی معرفی شده به مراجع قضایی نیز ۱۰۳ مورد است.
خبرنگار: اکبر بردباری
انتهای پیام