آغاز زیربناییترین پروژه آبی آذربایجان شرقی در دولت سیزدهم
- شناسه خبر: 6347
- تاریخ و زمان ارسال: 21 دی 1401 ساعت 08:30
- نویسنده: بردباری نیوز
به گزارش بردباری نیوز، «یوسف غفارزاده» طی گفت و گویی با اشاره به پروژه انتقال آب ارس به دشت شبستر و دریاچه ارومیه، اظهار کرد: بعد از چندین سال تلاش و پیگیری بحثهای مطالعاتی و تامین مالی توسط شرکت آب منطقهای و عوامل اجرایی استان، پروژهای که جزو زیربناییترین اقدامات استان بود، هفته پیش شروع رسمی آن با لوله گذاری انجام گرفت.
به گفته وی، این پروژه شاید جزو ضروریترین پروژههای استان باشد که در دولت سیزدهم آغاز شد.
وی اضافه کرد: این پروژه آب شرب تبریز، جمعیت روستایی مسیر و آب صنایع شهرهای جلفا، مرند، شبستر و تبریز را تامین کرده و پساب آن نیز در حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب برای احیای دریاچه ارومیه رهاسازی میشود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۷۰ درصد مصرف آب شرب تبدیل به پساب شده و برای احیای دریاچه در نظر گرفته شده، گفت: این پساب بعد از تصفیه در تصفیهخانه با کیفیت قابل قبول انتقال مییابد.
وی افزود: خط لوله انتقال پساب به دریاچه ارومیه در حال اجرا بوده و فاز اول آن تمام شده که فاز دوم آن نیز در آینده شروع خواهد شد.
وی با بیان اینکه مزیت دیگر اجرای این پروژه، تعادل بخشی آبخوانها است، گفت: وضعیت آبهای زیرزمینی استان مناسب نبوده و هر ساله افت داریم اما با اجرای این پروژه چاههای آب شرب را بسته و تعادل بخشی در آبخوانها اتفاق افتاده و آب ذخیره میشود.
غفارزاده با تاکید بر اینکه تامین آب شرب بدون قطعی و پایدار جزو وظایف اصلی آب منطقهای است، خاطرنشان کرد: در تبریز، مرند و شبستر تامین آب پایدار در وضعیت سر به سر قرار دارد و هر لحظه امکان قطعی آب وجود دارد، لذا در این شهرها بایستی ضریب اطمینان تامین آب را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه از ۱۴۵ کیلومتر، ۳۵ کیلومتر اجرا شده و ۱۱۰ کیلومتر مانده که در قرارداد جدید اجرایی خواهد شد.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای آذربایجان شرقی، در مناطق مرند، جلفا، شبستر و تبریز رشد صنایع و اشتغالزایی به خاطر وضعیت تامین آب متوقف شده بود که در نتیجه اجرای این پروژه به تسهیل اشتغالزایی و رونق صنایع نیز کمک خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد که این پروژه که در تاریخ تبریز جزو پروژههای معدود تاثیرگذار است به زودی به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه این طرح آب پایدار بلندمدت تا سال ۱۴۳۰ را تامین خواهد کرد، گفت: تمام تلاشها در کنار انتقال آب، این است که باید برای مصرف بهینه آب و مدیریت مصرف دقت داشته باشیم و از ابهای پرت جلوگیری کنیم.
غفارزاده افزود: ۶۰ درصد آب شرب تبریز از خط زرینه رود با مسافت ۱۸۰ کیلومتر از منطقه بوکان با زحمت به دست مردم تبریز میرسد که لازم است تا در مصرف خود دقت کاغی را داشته باشیم.
کاهش ۵۳ درصدی بارندگی در آذربایجان شرقی نسبت به سال گذشته
وی همچنین در ادامه گفت: امسال بارندگی حدود ۵۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته و حدود ۲۷ درصد سدهای استان پر است.
غفارزاده از اتمام رینگ جنوبی تبریز تا پایان سال نیز خبر داد و گفت: بر اساس آخرین خبرها، تا آخر سال احداث ۲۶ کیلومتر رینگ جنوبی تبریز با لوله ۲۰۰۰ و مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی در بالاترین نقطه تبریز به اتمام میرسد که بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته است.
خبرنگار: اکبر بردباری
انتهای پیام